Lifestyle

Olivové háje centrálního Španělska nabídnou perfektní produkty

Written by Redakce

V moderní době se důraz na zdravou výživu klade mnohem více než kdykoliv jindy. Dáváme vale máslu, nechceme řepkový olej a o slunečnicovém oleji raději moc často nemluvíme. Na náš stůl totiž přichází produkty z oliv a přinášejí s sebou zlepšení zažívání i nebývalou duševní pohodu. Jsou totiž doma v krajinách, kde se vůbec nespěchá! Kdo už někdy byl ve Španělsku, musí tuto premisu potvrdit. Nedali byste si na špičku lžičky trochu olivového oleje, jen tak pro lepší trávení nebo si na něm rovnou připravíte plátek lososa? Záleží na konkrétní fantazii, že?

Dejte přednost produktům pocházejícím z lůna přírody

Bez rafinace a dalších úprav, zkrátka takový, jakého jej příroda zrodila – přesně to dostanete v láhvi Casas de Hualdo, teď už stačí jen jediné, vybrat si, jestli dáte přednost jemnému nebo spíše pikantnímu olivovému oleji. Platí totiž beze zbytku staré úsloví o tom, že sto lidí znamená také sto různých chutí. Možnosti jsou skutečně široké, pojďme si proto představit varianty, které pohladí chuťové pohárky a dopřejí gastronomický zážitek i vašim hostům, bez ohledu na jejich počet, roční období nebo připravovaný typ jídla. Losos, lilek, jehněčí maso nebo zeleninové rizoto, račte si vybrat podle svého nejlepšího gusta!

Picual, to je jedna z nejoblíbenějších lahviček s olivovým olejem moderní doby. V čem spočívá jeho jedinečnost? Je to nejen široká možnost kombinací od masité stravy po těstoviny, chřest a další delikatesy, ale také mimořádně nízká acidita. Jak vědí všichni znalci, čím nižší je tato hodnota, tím větší klenot máte doma. A když dosáhne acidita neboli kyselost hodnoty 0,14 %, tak se jedná opravdu o špičkový olivový olej! K ochutnání určitě láká i varianta Manzanilla, jejíž ovocné aroma po otevření láhve prosytí celou domácnost. Je to nejsilnější extra panenský olivový olej od Casas de Hualdo a jeho chuť je velmi pikantní a hořká. Tento olivový olej je skvělý pro přípravu mastných ryb, omáček nebo pesta.

About the author

Redakce

Leave a Comment